NEWS

SpaceX vynesie Bitcoin až na mesiac

BITCOIN (BTC) BLOCKCHAIN WHITEPAPER
SpaceX vynesie Bitcoin až na mesiac

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Kryptomenová firma Lunar Crush plánuje odoslať na Mesiac 62 Bitcoinov ako stimul pre medziplanetárne prieskumy. Tajný kľúč kryptopeňaženky v aktuálnej hodnote 1,8 milióna dolárov bude vyslaný na palube rakety SpaceX na jeseň 2023. Súčasťou vesmírneho projektu je okrem iného aj iniciovať hľadanie pokladu u bežných ľudí, čo podporí medziplanetárny prieskum. Cieľom je odmeniť prvého človeka, ktorý úspešne pristane na Mesiaci a nájde kľúč.

Lunar Crush spolupracuje s animačným štúdiom Golden Wolf a poskytovateľom nástrojov pre ťažbu Bitcoinu Hiro, aby prostredníctvom predaja kolekcie NFT získali príjmy na financovanie iniciatívy. Spoločnosť zdôrazňuje, že plánuje úplne zdokumentovať proces gravírovania tohto Bitcoinového kľúča, ktorý bude pripevnený k roveru, aby bola zabezpečená transparentnosť v každom aspekte operácie.

Presný dátum štartu rakety SpaceX zostáva utajený kvôli bezpečnostným obavám, avšak odhaduje sa, že štart nastane v poslednom štvrťroku tohto roka. Po pristátí MAPP Roveru od spoločnosti Lunar Outpost na Mesiaci si môže poklad nárokovať ktokoľvek na Zemi, kto dokáže vymyslieť a uskutočniť plán ako sa tam dostať. Lunar Crush týmto krokom dúfa, že povzbudí ľudí k rozširovaniu obzorov a objavovaniu doteraz nepoznaných informácií.

Apple ukrýva Bitcoin Whitepaper vo svojích MacOS

Bitcoin Whitepaper

Už ste niekedy počuli o skrytých funkciách vášho zariadenia? Nový príspevok technológa Andyho Baio odhalil, že Bitcoin whitepaper bol skrytý v každej modernej verzii operačného systému Apple pre Mac zariadenia. PDF súbor pôvodného whitepaperu od Satoshiho Nakamota bol prítomný v každej kópii macOS od Mojave z roku 2018. Baio tvrdí, že súbor sa nachádza vo verzii macOS od Mojave po Ventura, ale nie v jeho starších verziách. Hoci nie je známe, prečo bol whitepaper zahrnutý do operačného systému Apple, Baio uviedol, že by to mohlo byť len ako jednoduchý testovací súbor a nie určený na koncové používanie.

Skryté funkcie zariadení sú fenoménom, ktorý fascinuje používateľov po celom svete. Keďže sa Bitcoin stáva čoraz populárnejší a zaujíma sa oň stále viac ľudí, objavenie whitepaperu na zariadeniach Apple by mohlo byť pre niektorých používateľov zaujímavé zistenie. Aj keď nie je jasné, prečo bol tento súbor prítomný vo všetkých verziách macOS, je to príklad toho, ako môže byť technológia inovatívna a plná prekvapení. Bolo by zaujímavé vidieť, či sa tento jav vyskytuje aj v iných zariadeniach a aké ďalšie skryté funkcie sa tam môžu nachádzať.

Nemecko plánuje podporiť fintech startupy pomocou blockchainu

Blockchain in Germany

Nemecká vláda chce podporiť startupy v oblasti finančných inovácií. Legislatíva sa zameriava na digitalizáciu kapitálových trhov pomocou vydávania elektronických cenných papierov na blockchaine. Okrem toho plánuje aj zlepšiť prenosnosť kryptomien a digitálnych aktív.

Nemecký minister financií Christian Lindner uviedol, že tento krok zvýši atraktivitu nemeckého podnikania. Podľa predloženej verzie návrhu zákona by sa nemecký „kapitálový trh mal stať modernejším a efektívnejším, aby mobilizoval viac súkromného kapitálu“. Týmto by sa mali vytvoriť priaznivé podmienky pre startupy a uľahčí sa tým aj investovanie inštitucionálnych hráčov do malých podnikov. Nové pravidlá sa budú vzťahovať na podniky zamestnávajúce do 500 zamestnancov s ročným obratom menším ako 100 miliónov eur.

Nemecko je členom G7, skupiny siedmych najväčších demokracií sveta. Spoločne pracujú na prísnejších krypto reguláciách, ktoré by podľa mnohých odborníkov v tomto odvetví mohli brzdiť inovácie a ekonomický rast. Očakáva sa, že nová agenda G7 bude odhalená na ich nasledujúcom stretnutí v japonskej Hirošime, ktoré je naplánované na máj.