NEWS

Vyskúšali sme si najjednoduchší nákup piva za Bitcoin pomocou Wexo aplikácie

1 SATOSHI (0.00000001 BTC) BITCOIN (BTC) DeFi LIGHTNING NETWORK NFT
Vyskúšali sme si najjednoduchší nákup piva za Bitcoin pomocou Wexo aplikácie

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

S radosťou spomíname na uplynulý víkend a konferenciu BTC Prague, kde sme sa mohli prezentovať ako strieborný partner. Toto podujatie nám poskytlo výnimočnú príležitosť predstaviť naše služby priaznivcom kryptomien. Okrem stretnutí s významnými osobnosťami, ako je Michael Saylor, sme mali tú česť porozprávať sa aj s mnohými z Vás, členmi našej Wexo komunity.

Táto konferencia nám tiež poskytla príležitosť v praxi demonštrovať fungovanie Bitcoin Lightningu. Vďaka našej aplikácii Wexo sme si z automatu zakúpili pivo v priebehu niekoľkých sekúnd. Tento proces bol neuveriteľne jednoduchý a rýchly, čím sa potvrdila spoľahlivosť a účinnosť našich služieb.

Bitcoin Lightning je technológia, ktorá podstatne zlepšuje schopnosť Bitcoinu spracovať transakcie rýchlo a efektívne. Znižuje poplatky a umožňuje takmer okamžité transakcie, čo robí Bitcoin ešte atraktívnejším pre širokú verejnosť. Využitie Bitcoin Lightningu prostredníctvom Wexo aplikácie je intuitívne a rýchle, čo sme úspešne demonštrovali na konferencii BTC Prague. Je to ďalší krok smerom k ešte širšej adaptácii Bitcoinu a kryptomien v našej každodennej realite.

NFT Nike otvárajú cestu do sveta hier EA Sports, odkiaľ pritiahnu milióny fanúšikov

Nike NFT

V hernom priemysle sa rysuje významný krok smerom k adopcii kryptomien. Platforma nezameniteľných tokenov (NFT) spoločnosti Nike, .Swoosh, sa čoskoro integruje do hier EA Sports, otvárajúc tak novú dimenziu zážitkov pre hráčov. Nike oznámilo začlenenie svojich "virtuálnych tovarov", jeho vlastný výraz pre NFT, do hier EA Sports, avšak konkrétne hry, ktoré budú tieto virtuálne produkty zahŕňať, zatiaľ nie sú známe.

Nike tiež vyjadrilo optimizmus týkajúci sa tejto spolupráce. "Toto partnerstvo nám umožní odkryť niekoľko neuveriteľných nových zážitkov pre našu komunitu .SWOOSH a obrovskú základňu fanúšikov EA SPORTS," uviedol generálny riaditeľ Nike Virtual Studios, Ron Faris. Očakáva sa, že NFT Nike budú prispôsobiteľnými doplnkami, ktoré si hráči môžu zakúpiť a upraviť svojich avatarov v hre.

Spoločnosť Nike vstúpila do sveta metaverse v decembri 2021, keď prevzala značku virtuálnych tenisiek a kolekcií RTFKT a spustila virtuálny svet Nikeland. Hoci .Swoosh využíva podobné nástroje a technológie ako RTFKT a Nikeland, ide o tri samostatné projekty.

Logo BTC sa objavilo na budove Českej národnej banky

CNB

Tento víkend sa Praha stala dejiskom jednej z najväčších konferencií svojho druhu v Európe, konferencie BTC Prague. Nielen, že sa tu stretlo množstvo nadšencov a odborníkov z oblasti kryptomien, ale mesto bolo svedkom aj výnimočného vizuálneho spektáklu. Logo Bitcoinu (BTC) sa zrazu objavilo na budove Českej národnej banky. Tento jav, ktorý sa zobrazil pred pár týždňami aj na budove Európskej centrálnej banky, nepochybne symbolizoval rastúcu popularitu Bitcoinu a kryptomien vo všeobecnosti.

Premietanie loga Bitcoinu na budove banky v čase konania BTC Prague konferencie sa dá vnímať aj ako znak zvyšujúcej sa nedôvery voči tradičnému bankovému systému. V dnešnej dobe, keď sa ekonomická nestabilita prejavuje vo viacerých oblastiach, mnohí hľadajú alternatívy. Bitcoin a kryptomeny sa v tomto kontexte stávajú čoraz atraktívnejšou možnosťou.

Skutočnosť, že Eurozóna oficiálne vstúpila do recesie, keď vykázala dve po sebe idúce negatívne hodnoty HDP, len posilňuje význam tohto gesta. Bitcoin nie je len technologickou novinkou, ale stáva sa súčasťou hľadania riešení pre aktuálne ekonomické výzvy. Akcia v Prahe tak na jednej strane poukázala na narastajúci záujem o kryptomeny, zatiaľ čo na druhej strane pripomína, že svet finančníctva sa neustále mení a vyvíja.