NEWS

Najväčší správca aktív na svete BlackRock žiada o prvý Bitcoinový ETF

ASSET BITCOIN (BTC) CRYPTOCURRENCY DIGITAL ASSET
Najväčší správca aktív na svete BlackRock žiada o prvý Bitcoinový ETF

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

BlackRock, ktorý je považovaný za najväčšieho správcu aktív na svete, nedávno podal žiadosť o Bitcoinový ETF (Exchange Traded Fund) v USA. Táto žiadosť môže mať hlboký vplyv na budúcnosť kryptomien a ich prijatie medzi spravovacími fondmi. ETF je druh investičného fondu, ktorý sleduje hodnotu určitej aktívy alebo komodity, v našom prípade Bitcoinu.

BlackRock podal svoju žiadosť 15. júna. Ustanovené je, že Coinbase Custody Trust Company by mal byť správcom Bitcoinov vo fonde, zatiaľ čo Bank of New York Mellon by mala mať na starosti fiat meny. Tento krok bol navrhnutý s cieľom odstrániť prekážky a operatívne ťažkosti spojené s priamymi investíciami do Bitcoinu.

Ak by Komisia SEC schválila Bitcoinový ETF, bol by to významný krok v rámci celého priestoru kryptomien. Hoci Komisia SEC ešte neodsúhlasila žiadny Bitcoinový ETF, napriek mnohým žiadostiam, BlackRock je pevne rozhodnutý pokračovať v tejto ceste. Úspech v tomto smere by mohol znamenať prelomový moment pre krypto investície skrz rôzne fondy.

Spúšťa sa konzultačný proces pre schválený rámec MiCA

MiCA

Európska únia sa chystá spustiť konzultačný proces pre nedávno prijatý rámec Trhy s kryptoaktívami, alebo MiCA. Táto iniciatíva môže mať významný vplyv na reguláciu a kontrolu kryptoaktív na európskom trhu.

Podľa oznámenia zverejneného na webovej stránke Európskeho orgánu pre cenné papier a trhy (ESMA) sa konzultačný proces bude skladať z troch častí. Pokryje autorizáciu, správu, konflikty záujmov a postupy riešenia sťažností v rámci MiCA. Tieto opatrenia budú predmetom schválenia Európskou komisiou, Európskym parlamentom a Európskou radou.

V rámci MiCA sa očakáva zavedenie konzistentného regulačného rámca pre kryptoaktíva medzi členskými štátmi EÚ. Zároveň sa očakáva, že MiCA by mohla plne nadobudnúť účinnosť v priebehu približne 18 mesiacov, s plným uplatňovaním všetkých pravidiel od decembra 2024. Tento krok môže poskytnúť potrebnú regulačnú jasnosť pre digitálne aktíva v rámci Európskej únie.

Hongkonská vláda apeluje na bankových gigantov k akceptácií krypto klientov

Hong Kong

Hongkongská menová autorita (HKMA), pôsobiaca ako centrálna banka a regulátor regiónu, výrazne apeluje na významné banky, medzi ktorými sú HSBC, Standard Chartered a Bank of China, aby aktívnejšie zvažovali prijímanie kryptobúrz ako svojich klientov.

HKMA sa v máji stretla s týmito bankami a upozornila ich na potrebu väčšej angažovanosti voči kryptoburzám. Tento krok nadväzuje na výzvu, ktorú HKMA vydala koncom apríla. V tomto dokumente centrálna banka zdôraznila, že bankové inštitúcie by mali venovať pozornosť novým trhovým vývojom a aktívnejšie pristupovať k novým sektorom, ako je trh s kryptomenami.

Toto úsilie HKMA podporiť kryptofirmy je súčasťou snahy o vytvorenie priaznivejšieho prostredia pre digitálne aktíva v Hongkongu. Zároveň je v kontraste s turbulentným regulačným prostredím pre kryptoburzy v Spojených štátoch, kde sa americká Komisia pre cenné papiera a burzy sťažuje na Binance za porušenie domácich zákonov o cenných papieroch.

Nová regulačná politika v Hongkongu, ktorá nadobudla platnosť 1. júna, umožňuje lokálne licencovaným kryptofirmám začať prevádzku. S platnou licenciou môžu tieto firmy poskytovať služby maloobchodným investorom, ktorí tak získavajú prístup k obchodovaniu s kryptomenami, vrátane Bitcoinu a Etherea. Tento krok by mal pomôcť vytvoriť silnejšie zázemie pre digitálne aktíva v regióne.