NEWS

Na pomoc telesne postihnutým pacientom sme získali už 60 000 eur


Na pomoc telesne postihnutým pacientom sme získali už 60 000 eur

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Za krátke obdobie, troch mesiacov, odkedy WEXO predstavilo prvé NFT slovenského umelca Majka Spirita, si NFT na Slovensku našlo novú skupinu fanúšikov. Práve vďaka tým, ktorí si za 50 eur kúpili NFT obľúbeného rapera, sa podarilo získať 60 000 eur na pomoc telesne postihnutým pacientom. WEXO digitálna charita pokračuje aj v roku 2022. Stále sa tak môžete stať majiteľom unikátnej kolekcie dvoch jedinečných NFT.

Za tri mesiace predalo WEXO takmer tisíc nezameniteľných tokenov s podobizňou Majka Spirita. Celý zisk smeruje do Asociácie pomoci postihnutým v Piešťanoch, ktorá sa stará o viac ako 900 telesne postihnutých pacientov.

,,Keď sme v októbri spolu s Majkom spúšťali predaj jeho prvej kolekcie NFT, s cieľom získať finančnú pomoc pre zdravotne hendikepované deti, verili sme, že ľudia budú ochotní pomôcť, aj keď na Slovensku išlo o nový pojem - NFT. A oplatilo sa nám veriť, prešli 3 mesiace a telesne postihnutí pacienti z APPA už čerpajú peniaze na aktívne rehabilitácie”, priblížil Peter Mariš, spoluzakladateľ kryptomenovej platformy WEXO.

Predaj bol v októbri odštartovaný spolu s elektronickou aukciou troch kúskov NFT v limitovanej grafickej úprave. Najcennejšie z nich, diamantové, sa predalo až za 7 777 eur. Vďaka vydraženým NFT mal projekt s charitatívnym zámerom rýchly štart. A po krátkom čase oslovil prvú hviezdu slovenského športu, ktorá sa rozhodla zapojiť.

NFT Attilu Végha ako bonus k NFT Majka Spirita

Tesne pred Vianocami venoval do tzv. digitálnej charity a na Marketplace WEXO svoje prvé NFT aj obľúbený šampión bojových umení, MMA zápasník a boxer Attila Végh. Ide o Airdrop kampaň, to znamená, že NFT Attilu Végha, ktoré je mimochodom absolútne prvým NFT slovenského športovca, získa iba ten, kto si zakúpil alebo ešte iba zakúpi NFT Majka Spirita. Raper, zápasník, ani WEXO si z tejto činnosti, samozrejme, nenárokujú na žiadnu odmenu a celý zisk smeruje do APPA (Asociácia pomoci postihnutým).

Každý, kto si zakúpi NFT Majka Spirita, dostane k nemu NFT Attilu Végha. Vzniká tak unikátna zbierka prvých slovenských NFT, ktorú budú vlastniť iba tí, ktorí pomohli zdravotne hendikepovaným pacientom. Majitelia svoje NFT uvidia vo svojej kryptomenovej peňaženke a v bezplatnej aplikácii WEXO.

Nemusíte vlastniť kryptomeny na to, aby ste mohli pomôcť a získať unikátne NFT

Nákup NFT Majka Spirita je natoľko zjednodušený a užívateľsky priateľský, že vám k tomu stačí platobná karta alebo PayPal účet. Nemusíte vlastniť kryptomeny, ani s nimi mať predchádzajúce skúsenosti.

Finančná pomoc smeruje pre deti, akými je aj Hugo. Usmievavý chlapec prišiel na svet akútnym cisárskym rezom. Tri dni po narodení sa Hugovi rodičia dozvedeli, že chlapec má hydrocefalus. K tomu sa pridali hypotónia a zaostávanie vo vývine oproti rovesníkom.

„Zdravotné poisťovne nepokrývajú tieto intenzívne rehabilitácie. Hugo ich však potrebuje, a to nielen jednorazovo, ale opakovane, aby jeho vývin napredoval. Pre deti s neurologickými poruchami sú rehabilitácie a pravidelné intenzívne cvičenie pod dohľadom odborníkov nevyhnutnou súčasťou života. Len vďaka nim dokážu napredovať vo vývoji. Musia však cvičiť pravidelne,“ priblížila Hugov zdravotný stav riaditeľka organizácie APPA, Miriam Juhanesovičová.

Cieľom digitálnej charity WEXO, ktorá predajom NFT získava peniaze pre Huga a ďalších pacientov, je vyzbierať šesťmiestnu sumu. Pomôžte hendikepovaným pacientom v ceste za kvalitnejším životom a staňte sa majiteľom unikátnej zbierky NFT.