NEWS

El Salvador ruší všetky dane spojené s technologickými inováciami

ASSET DIGITAL ASSET
El Salvador ruší všetky dane spojené s technologickými inováciami

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

El Salvador, prvý štát uznávajúci Bitcoin ako ich legálne platidlo, zrušil dane spojené s technologickými inováciami. Prezident Nayib Bukele, ešte 7. septembra 2021, legalizoval Bitcoin ako nástroj boja proti hyperinflácii a závislosti na dolári. Počas nasledujúcich 18 mesiacov krajina zhodnotila ich investície do Bitcoinu a využila tieto kapitálové zisky na obnovu viacerých segmentov v krajine.

Bukele teraz presadzuje zákon na zjednodušenie daňových predpisov, aby urýchlil technologický pokrok. Dňa 1. apríla predložil návrh zákona, ktorým sa odstránia dane z príjmu, majetku a kapitálových ziskov pre technologické inovácie, vrátane vývoja softvéru, kódovania či tvorby aplikácii.

Podpora tejto iniciatívy spočíva aj v založení Bitcoinového úradu, regulačnej inštitúcie pre spoluprácu s bitcoinovými spoločnosťami a podnikateľmi. Ako uvádza Asociácia Bitcoin El Salvador, ONBTC má za cieľ "umiestniť krajinu vo svete ako technologickú a ekonomickú veľmoc."

Európska banková federácia zdieľa svoju víziu digitálnych peňazí

EU digital currency

Európska banková federácia (EBF) predstavila svoju víziu digitálneho finančného ekosystému. Tento ekosystém by pozostával z troch prvkov: digitálneho eura, veľkoobchodnej centrálnej bankovej digitálnej meny (wCBDC) a bankových tokenov.

V správe sa EBF zameriava na dôležité hodnoty ako je stabilita, súkromie a zdôrazňuje, že digitálne eurá by mali byť zabezpečené proti kybernetickým hrozbám a podvodom. Zároveň prvky wCBDC zahŕňajú možnosť jeho výmeny s inými digitálnymi menami a platobnými systémami. Na záver, navrhované bankové tokeny zlepšia efektívnosť transakčných procesov a zvýšia výkon bankového sektora. 

EBF si uvedomuje, že tento nový finančný ekosystém bude vyžadovať úzku spoluprácu medzi súkromným a verejným sektorom, aby sa zabezpečila jeho úspešná implementácia. S touto víziou a cieľmi sa EBF stáva ďalším zástupcom usilujúcim o vytvorenie digitálneho finančného prostredia, ktoré by mohlo priniesť významné zmeny v oblasti platobných systémov a finančných trhov v celej Európe.

Po zmene ikonického loga Twitteru na DOGE, cena tejto kryptomeny vzrástla o viac ako 30%

Dogecoin

Cena Dogecoinu dosiahla štvormesačné maximum, pričom Elon Musk a Twitter sa opäť stali centrom pozornosti. Stalo sa tak po tom, čo Twitter zmenil svoje oficiálne logo modrého vtáka na symbol Dogecoinu, psa plemena Shiba Inu. Síce sa to môže javiť ako oneskorený aprílový žart, no Musk týmto zvýšil hodnotu Dogecoinu o viac ako 30%. 

Tento miliardár, s prezývkou "Dogefather", dokázal v priebehu rokov ovplyvniť trh s Dogecoinom svojimi záhadnými tweetmi. Okrem iného už skôr diskutoval aj o možnosti pridania DOGE ako platobnej možnosti pre predplatné služby Twitteru. Jeho ďalšie podniky, Tesla a SpaceX, už prijímajú DOGE na kúpu ich propagačných a marketingových produktov. 

Túto kryptomenu si viete zakúpiť rýchlo a jednoducho priamo aj v našej aplikácii Wexo.