NEWS

Bitcoin zaznamenal rekordný počet denných transakcií od roku 2017

BITCOIN (BTC) BULLISH TREND CRYPTOCURRENCY
Bitcoin zaznamenal rekordný počet denných transakcií od roku 2017

TOP příspěvky

Prestížny audítor zaradil WEXO medzi TOP10% projektov
WEXO

Prestížny audítor zaradil WEXO medzi TOP10% projektov

Vstup na centralizovanú burzu je spolu s výborným výsledkom auditu a 8. miestom spomedzi platobných projektov, skve...

Čtěte více
Wexo Points: Nájdite miesta, kde sa dá platiť Bitcoinom (App Update)
BITCOIN (BTC) CRYPTOCURRENCY WEXO

Wexo Points: Nájdite miesta, kde sa dá platiť Bitcoinom (App Up...

Vyhľadajte vo Vašom okolí podnikateľov, ktorí akceptujú platbu Bitcoinom

Čtěte více
Wexo Meetup Košice už 29. júna (pozvánka)
WEXO

Wexo Meetup Košice už 29. júna (pozvánka)

Sobota plná noviniek a inovácii tentokrát v metropole východu!

Čtěte více

Bitcoin vytvoril nový rekord, keď za jeden deň spracoval viac transakcií ako kedykoľvek predtým. V nedeľu sa denný počet transakcií Bitcoinu vyšplhal nad 568 300, čím prekonal svoj predchádzajúci vrchol počas “bull marketu” z roku 2017 o takmer 78 000 transakcií.

K tomuto novému rekordu prispela najmä nová funkcia Ordinals, ktorá umožňuje pripojiť k jednotlivým satoshi, najmenšej jednotke Bitcoinu, digitálne aktíva, ako sú zvukové záznamy, umelecké diela alebo videohry. Viac ako 307 000 transakcií v nedeľu predstavovali Ordinals, čo je 16% skok oproti predchádzajúcemu rekordu zo soboty. To znamená, že Ordinály prispeli k približne 54% denných transakcií Bitcoinu na jeho historickom maxime.

Nový rekord v počte transakcií s Bitcoinom je jasným dôkazom jeho rastúcej popularity a technológie blockchain. Zavedenie Ordinals ešte viac posilnilo pozíciu kryptomeny ako najpopulárnejšej digitálnej meny na svete. Otvorilo nové možnosti využitia Bitcoinu nad rámec peňažných transakcií a vydláždilo cestu novým formám digitálnych aktív, ktoré možno zapísať do blockchainu.

Podľa najnovšieho prieskumu, 46% mileniálov z ekonomických veľmocí vlastní kryptomeny

Millennials

Podľa nedávnej štúdie až 46% mileniálov sídliacich vo veľkých ekonomikách, ako sú Spojené štáty, Čína, Japonsko, Nemecko a Francúzsko, vlastní kryptomeny.  V prieskume sa zúčastnilo približne 255 000 dospelých respondentov z 26 krajín s približne 10 000 respondentmi na krajinu. Štúdia odhalila, že 46% respondentov mileniálskej generácie vlastní kryptomeny v porovnaní s 25% generácie X, 21% generácie Z a 8% baby boomers.

Viaceré štúdie naznačujú, že začiatkom nasledujúceho desaťročia môžu demografické procesy viesť k dramatickému posunu smerom k zvýšenej akceptácii kryptomien, keďže vyšší podiel mladších generácií naďalej vykazuje silný dopyt po kryptomenách, a to aj napriek spomaleniu rastu populácie.

V októbri 2022 odhalil prieskum spoločnosti Charles Schwab, že takmer 50% generácie Z a mileniálov chce kryptomeny v dôchodkových fondoch. Tieto zistenia poukázali na rastúci záujem mileniálskej generácie o kryptomeny, čo by mohlo znamenať zmenu v prístupe k financiám.

Bitcoin už 4. mesiac po sebe narastá, čo v minulosti predikovalo začiatok bull marketu

Bull market

História nám ukazuje, že dlhodobý rast hodnoty Bitcoinu zvyčajne prechádza cyklami. Po skončení bear marketu a následnej konsolidácie trhu, kedy sa hodnota Bitcoinu stabilizuje, prichádza obdobie tzv. akumulácie. V tomto období začínajú investori a inštitúcie hromadne nakupovať Bitcoin, čo spôsobuje zvýšenie dopytu a zvyšovanie ceny. Toto obdobie nakupovania často trvá niekoľko mesiacov a končí začiatkom bull marketu, keď hodnota Bitcoinu začne rásť exponenciálne. Posledné štyri mesiace svedčia o tom, že sa nachádzame práve v takejto fáze.

Okrem historických cyklov, existuje niekoľko ďalších kľúčových faktorov, ktoré naznačujú, že Bitcoin a kryptomeny môžu čoskoro vstúpiť do obdobia výrazného rastu. Medzi tieto faktory patrí:

1. Adopcia inštitucionálnych investorov: Viaceré veľké spoločnosti a finančné inštitúcie začali investovať do Bitcoinu ako alternatívy k tradičným aktívam, čo zvyšuje dopyt a záujem o kryptomeny.

2. Technologický pokrok: Vývoj nových technológií, ako sú napríklad Lightning Network, zlepšuje použiteľnosť a funkčnosť Bitcoinu, čo prispieva k jeho väčšej adopcii a hodnote.

3. Makroekonomické faktory: Vo svete neistoty a inflačných tlakov hľadajú investori čoraz väčšiu ochranu svojho kapitálu, a Bitcoin je často považovaný za digitálne zlato, ktoré ponúka túto ochranu.

Na základe vyššie uvedených faktorov môžeme predpokladať, že v nasledujúcich mesiacoch či horizonte jedného roku by sme mohli byť svedkami ďalšieho bull marketu pre Bitcoin a kryptomeny. Avšak, toto nie je investičná rada a ako pri každej investícii, je dôležité mať na pamäti aj možné riziká. Vždy investujte zodpovedne a v súlade so svojimi finančnými cieľmi, toleranciou k riziku a prostredníctvom overených kryptomenových peňaženiek ako je napríklad aj Wexo.