NEWS

Tether investuje 1 miliardu $ do projektu ťažby Bitcoinu prostredníctvom obnoviteľnej energie v El Salvadore

BITCOIN (BTC) ETHEREUM (ETH) MINING
Tether investuje 1 miliardu $ do projektu ťažby Bitcoinu prostredníctvom obnoviteľnej energie v El Salvadore

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

El Salvador plánuje postaviť miliardový energetický park a Tether sa stáva prvým investorom tohto projektu. Tether, vydavateľ USDT stablecoinu, sa spojil s krajinou El Salvador, ktorá je priateľská voči Bitcoinu, a investuje do plánovaného obnoviteľného energetického projektu v hodnote 1 miliardy dolárov. Cieľom projektu je využiť slnečnú a veternú energiu na ťažbu Bitcoinu. Tether bude spolu s ďalšími investormi financovať výstavbu energetického parku s kapacitou 241 MW, ktorý bude zahŕňať fotovoltaické solárne panely a veterné elektrárne.

Táto iniciatíva posilňuje El Salvador vo svojom úsilí o podporu a rozvoj Bitcoinu, keďže sa stala prvou krajinou, ktorá prijala BTC ako zákonné platidlo. Energia vyrobená v tomto obnoviteľnom parku bude napájať Bitcoinové ťažobné farmy v krajine. Tether odhaduje, že výpočtový výkon parku dosiahne 1,3 EH/s, čím sa zaradí medzi najväčších hráčov v ťažení Bitcoinu. Je dôležité spomenúť, že momentálne už viac ako 52% ťažby Bitcoinu je napájaných energiou z obnoviteľných zdrojov, čo svedčí o snahe krajiny presadzovať ekologické riešenia v tejto oblasti.

Tether týmto krokom vyjadruje aj svoju snahu podporovať obnoviteľnú energetiku a infraštruktúru pre ťažbu kryptomien. Projekt Volcano Energy, ako sa nazýva tento energetický park, má ambíciu byť ukážkovým príkladom ťažby Bitcoinu pomocou obnoviteľných zdrojov energie. Tento projekt tiež prispieva k rastúcemu trendu trvalej ťažby Bitcoinu a k posilneniu postavenia El Salvadoru ako lídra v kryptomenovom ekosystéme.

Dlhový strop USA zapríčinil klesajúcu dôveru v banky. To posiela ETH staking na rekordné maximá

ETH Staking

Stakovanie Etherea dosiahlo historický vrchol v máji. Dôvodom je kombinácia faktorov, ako je situácia so zvyšovaním dlhového stropu v USA, nedôvera v americký dolár, bankové kolapsy a vysoké úrokové sadzby pri stakování ETH. Počet staknutého Etherea dosiahlo 2,96 milióna ETH, čo predstavuje 2,46% z celkového množstva v obehu.

Situácia so zvyšovaním dlhového stropu v USA a bankové kolapsy ovplyvňujú popularitu Etherea. Stále viac investorov sa rozhoduje stakovať ETH miesto uchovávania svojich prostriedkov v bánkach. Okrem toho, ročný percentuálny úrok (APR) pri stakování ETH je približne 5,4%, čo je výhodnejšie ako väčšina bánk vo svete. Tieto faktory v máji prispeli k rekordnému nárastu stakingu tejto kryptomeny.

Napriek obmedzeniam a nedôvere v tradičný finančný systém, Ethereum a stakovanie ETH získavajú na popularite. Stávajú sa preferovanou voľbou pre investorov, ktorí hľadajú alternatívne možnosti a stabilnejšie zhodnocovanie svojich prostriedkov. Tento trend by mohol pokračovať, keďže stále viac investorov sa obracia k digitálnym aktívam a decentralizovaným finančným nástrojom ako súčasť ich investičnej stratégie.

MiCA bola už oficiálne podpísaná Európskym parlamentom

MiCA

Európska únia podnikla zásadný krok v regulácii kryptoaktív, keď jej predstavitelia oficiálne schválili rámec známy ako MiCA. Tento regulačný rámec, prvýkrát navrhnutý v roku 2020, má za úlohu zjednotiť pravidlá týkajúce sa kryptomien vo všetkých členských štátoch únie.

Proces schvaľovania MiCA bol komplexný a zdĺhavý. Návrh prešiel viacerými inštitúciami, kde bol predmetom rozsiahlych diskusií. Dňa 31. mája bola MiCA oficiálne schválená, keď Peter Kullgren, švédsky minister pre vidiecke záležitosti, spolu s Robertou Metsolovou, predsedkyňou Európskeho parlamentu, potvrdili tento nový rámec.

Teraz sa MiCA pripravuje na oficiálne zverejnenie v Úradnom vestníku Európskej únie, po ktorom nadobudne účinnosť. Predpokladá sa, že mnohé z jej regulácií, ktoré sa vzťahujú na kryptomenové podniky, začnú byť implementované v roku 2024. V súvislosti s volatilitou kryptotrhu v roku 2022 a bankrotmi firiem ako FTX, BlockFi a Celsius, niektorí zákonodarci poukázali na potrebu rozšíreného rámca. Tento návrh, známy ako "MiCA II", už predložila predsedníčka Európskej centrálnej banky, Christine Lagarde.