NEWS

Spotify testuje integráciu Web3 peňaženiek

CRYPTOCURRENCY NFT WALLET WEB 3.0
Spotify testuje integráciu Web3 peňaženiek

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Spotify testuje integráciu Web3 peňaženiek

Spotify rozširuje svoje pôsobenie v oblasti Web3 prostredníctvom testovania tokenizovaných playlistov na niekoľkých kľúčových trhoch. Švédsky hudobný gigant spolupracuje s herným ekosystémom Overlord a viacerými metaverse komunitami (Fluf, Moonbirds a Kingship). Tieto tokenizované playlisty môžu odomknúť iba používatelia s unikátnymi nezameniteľnými tokenmi (NFT) v ich Web3 peňaženkách na Spotify. 

Táto správa vyvolala nárast tokenov z hudobného Web3 prostredia, pričom domáca kryptomena Viberate (VIB) vzrástla o 33 %. Ďalšie tokeny, ako napríklad Audius (AUDIO) a Rhythm (RHYTHM), stúpli o 4% a 2,5%. 

Hudobný priemysel zostáva jedným z najlepších prostredí pre adaptáciu kryptomien. K tomu napomohlo aj nedávne uzavretie partnerstva medzi Fountain a Zebedee, ktoré  umožnilo mikroplatby Bitcoinom pre poslucháčov podcastov. Rovnako tak k tokenizácii v hudobnom priemysle napomohla aj februárová ponuka royalty práv pre NFT z hitu Rihanny.

Krajiny G20 rokujú o budovaní globálnych reforiem v oblasti kryptomien

Summit najväčších svetových ekonomík G20 oznámil, že jednotlivé krajiny budú spolupracovať na vytvorení noriem pre globálnu reguláciu kryptomien. Súčasťou summitu v Indii boli aj 3 nadnárodné inštitúcie, ktoré prispejú k rozhodnutiu v septembri tohto roku. Rada pre finančnú stabilitu (FSB), Medzinárodný menový fond (IMF) a Banka pre medzinárodné zúčtovanie (BIS) predložia svoje odporúčania a podrobné správy, ktorými sa bude tento regulačný rámec riadiť. Diskusie sa sústredili na kľúčové priority v oblasti finančnej stability. Predmetom stretnutia boli aj regulácie vrátane zváženia rizík súvisiacich s adaptáciou. 

Vo vyhlásení G20 sa zdôrazňuje význam globálnej spolupráce pri riešení výziev, ktoré predstavujú kryptomeny. Indická ministerka financií tiež vyzvala na koordinované úsilie o lepšie pochopenie makroekonomických dôsledkov kryptomien, ktoré by sa mali využiť na vypracovanie celosvetových reforiem. Výbor krajín sa domnieva, že koordinovaný a komplexný politický prístup ku kryptoaktívam je nevyhnutný. 

Francúzsko spúšťa krypto platby v obchodoch vďaka spolupráci s Binance

Trend “mainstreamového” prijímania kryptomien a digitálnych služieb pokračuje, pričom stále viac spoločností prepája tradičné finančné riešenia (TradFi) s decentralizovanými finančnými riešeniami (DeFi). Nedávno bol ohlásený nový pilotný program krypto burzy Binance a poskytovateľa služieb kreditných kariet Ingenico, ktorý umožňuje krypto platby v obchodoch prostredníctvom služby Binance Pay. Úspech tohto pilotného programu vydláždi cestu ďalším partnerstvám medzi tradičnými finančnými inštitúciami a krypto spoločnosťami, čím sa ďalej posunie prijatie kryptomien ako platobného prostriedku.

Zariadenia v obchodoch zvyčajne vyžadujú určitú formu špeciálnej integrácie, predtým, ako môžu akceptovať kryptomeny. Partnerstvo spoločností Binance a Ingenico však viedlo k vývoju zariadenia "všetko v jednom", čo uľahčí obchodníkom a spotrebiteľom zapojenie sa do systému.