NEWS

Sme necelý rok do ďalšieho Bitcoin Halvingu

BITCOIN (BTC) HALVING
Sme necelý rok do ďalšieho Bitcoin Halvingu

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Sme necelý rok do ďalšieho Bitcoin Halvingu, ktorý je naplánovaný medzi koncom apríla a začiatkom mája 2024. Bitcoin Halving je udalosť, pri ktorej sa zníži odmena za ťažbu nových blokov o polovicu, čo znižuje nový prísun bitcoinov do obehu a zároveň zdôrazňuje jeho digitálnu hodnotu. Po ďalšom Halvingu sa odmena za ťažbu bloku zníži z 6,25 na 3,125 bitcoinu.

V minulosti sa cena bitcoinu po Halvingu výrazne zvyšovala. Tento nárast je spôsobený zvýšeným dopytom po bitcoinoch, pretože ľudia si uvedomujú jeho jedinečné monetárne vlastnosti a vzácnosť tohto aktíva. Zároveň sa zvyšuje aj počet dlhodobých držiteľov, ktorí sú čoraz menej náchylní na predaj svojich bitcoinov.

Halving tiež ovplyvňuje ťažiarov, ktorí musia prispôsobiť svoje obchodné modely a čeliť zníženiu odmien. V dôsledku toho môže dôjsť k zvýšeniu ceny Bitcoinu, pretože ťažiarom ostáva menej Bitcoinov na predaj, zatiaľ čo musia udržať svoje náklady.

Približne 92% celkového množstva bitcoinov je už v obehu, čo len pripomína neúprosnú monetárnu politiku Bitcoinu a jeho jedinečnú digitálnu vzácnosť. Napriek tomu, že vplyv Halvingu sa relatívne znižuje po každom cykle, nadchádzajúca udalosť poslúži ako nátlak na trh, najmä pre tých, ktorí boli doteraz skeptickí voči tomuto aktívu.

Lichtenštajnsko navrhuje akceptovať Bitcoin ako zákonné platidlo pre vládne služby

Lichtenstein

Premiér Daniel Risch oznámil plány na prijatie Bitcoinu ako platby za vládne služby. Citujeme: "Možnosť platby Bitcoinom prichádza." Aj keď neurčil časový rámec, Lichtenštajnsko pravdepodobne nebude akceptovať a držať Bitcoin, namiesto toho bude prijímať vklady v tejto kryptomene a zamieňať ich za švajčiarske franky, národnú menu.

Lichtenštajnsko, ktoré nie je členom Európskej únie, ale je súčasťou Európskeho hospodárskeho priestoru, by mohlo byť ovplyvnené reguláciou trhov s kryptoaktívami (MiCA) EÚ. Zreteľné a zrozumiteľné regulačné normy by mohli do regiónu prilákať viac kryptofiriem, ktoré budú mať jasne vytýčené hranice pôsobenia. Krajina je známa svojou podporou kryptomien a blockchain technológie, čo z nej robí malé, ale prosperujúce kryptomenové centrum v Európe.

Rozvoj v Lichtenštajnsku je podobný situácii v blízkych švajčiarskych komunitách Zug a Lugano, ktoré prijímajú Bitcoin za niektoré dane a verejné služby. Aj viaceré regionálne reťazce, ako napríklad McDonald's, akceptujú BTC ako platidlo. Tento krok Lichtenštajnska korešponduje s rastúcim trendom menších národov, ktoré prijímajú kryptomeny a blockchain technológiu.

Finančný priemysel sa otvára digitálnym aktívam po rokoch odmietania. Je to prirodzený vývoj, ktorému netreba brániť

Hong Kong

Čína sa, po rokoch odmietania a zákazu kryptomien, otvára digitálnym aktívam. Podľa Neila Tana, predsedu FinTech Asociácie Hongkongu, ide o "prirodzený vývoj", ktorý sa skôr či neskôr musel presadiť. Tan uviedol, že na rozdiel od Singapuru a Spojených štátov, ktoré sa aktuálne zdráhajú povoliť maloobchodné transakcie s kryptomenami, Hongkong sa rozhodol upustiť od bránenia finančnej evolúcie.

Od 1. júna bude v Hongkongu platiť licenčný režim pre krypto zmenárne, ktorý bude zahŕňať aj maloobchodných investorov. Očakáva sa, že usmernenia pre licencovanie budú zverejnené v máji. Čínska a hongkonská vláda postrehli príležitosti v regióne, kde Tan dodal: "Ľudia skutočne prijímajú krypto vo svojich portfóliach. Či už hovoríme o maloobchodníkoch, o investoroch s vysokým čistým majetkom alebo o inštitucionálnych investoroch."

Hongkong sa chce stať virtuálnym centrom pre krypto aktíva a preto je potrebná aj adekvátna infraštruktúra. Tan zdôraznil, že ak bude kryptomenám poskytnutý legálny a regulovaný prístup, podporí to príchod digitálnych platforiem. “Keď prídu platformy, príde aj infraštruktúra. Príde, pretože to je jediný spôsob ako dodať ich produkt na trh.” dodal Tan. Otvorenie finančného odvetvia digitálnym aktívam bolo "len prirodzeným vývojom", keďže kryptomeny "sa stávajú čoraz viac významnejšími".