NEWS

Binance CEO predpovedá príchod Bitcoinového bull runu

BITCOIN (BTC) BULLISH TREND
Binance CEO predpovedá príchod Bitcoinového bull runu

TOP příspěvky

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavilo novú aplikáciu
COLD STORAGE/COLD WALLET CRYPTOCURRENCY CRYPTOCURRENCY ADDRESS PAPER WALLET WALLET SOFTWARE WALLET TOKEN

WEXO na konferencii o kryptomenách v srdci Slovenska predstavil...

Na konferencii pre odborníkov, fanúšikov kryptomien aj pre širokú verejnosť, ktorá sa zaujíma o kryptoaktíva, preds...

Čtěte více
Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu
1 SATOSHI (0.00000001 BTC) DECENTRALIZATION GENESIS BLOCK SATOSHI NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto: Záhadný otec bitcoinu

Svet dodnes nepozná pravú identitu tvorcu bitcoinu. Kto v skutočnosti stojí za revolučnou technológiou blockchain?...

Čtěte více
NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách
DIGITAL ART NFT

NFT - Najvzrušujúcejšia novinka v kryptomenách

Nezameniteľné tokeny, alebo NFT, zažívajú v roku 2021 absolútny boom. Viete, čo to NFT vlastne sú a prečo majú niek...

Čtěte více

Výkonný riaditeľ najväčšej krypto burzy Binance, Changpeng "CZ" Zhao, predpovedal príchod ďalšieho bitcoinového býčieho trhu. Vo svojom tweete z 5. júla uviedol, že cena Bitcoinu sa tradične hýbe vo štvorročných cykloch a očakáva, že tento trend bude pokračovať. Zhao poukázal na plánované polovičné zníženie bitcoinovej odmeny (tzv. halving) v roku 2024 a predpovedal rok 2025 ako najpravdepodobnejší čas pre ďalší býčí trh.

Zhao sa tiež neobáva nedávneho vstupu správcovskej spoločnosti BlackRock do sféry Bitcoinových ETF fondov. Tvrdí, že to je "veľmi prospešné" pre krypto priemysel a uvítal príchod nového hráča v kryptopriemysle. Aj keď mnohí v oblasti kryptomien vyjadrili obavy, že úmysly tradičných finančných spoločností stoja v priamom rozpore s etosom Bitcoinu ako decentralizovanej menovej siete, Zhao tieto obavy odmieta.

Napriek prebiehajúcim regulačným krokom proti burze Binance, Zhao trvá na tom, že spoločnosť hľadá "najrýchlejšie, najrozumnejšie a vzájomne prijateľné riešenie". Komentáre Zhaoa prichádzajú len niekoľko hodín po tom, ako CEO spoločnosti BlackRock, Larry Fink, opísal Bitcoin ako "medzinárodné aktívum" a uviedol, že by mohol byť použitý ako ochrana proti inflácii a devalvácii niektorých fiat mien.

Larry Fink, CEO BlackRock: "Bitcoin je medzinárodným aktívom"

BlackRock

Larry Fink, výkonný riaditeľ najväčšej správcovskej spoločnosti na svete BlackRock, ktorý v minulosti označil Bitcoin za "index prania peňazí", teraz zaujíma diametrálne odlišný postoj. V rozhovore pre Fox Business Fink prehlásil, že Bitcoin by mohol byť považovaný za "digitalizáciu zlata", ktorá by mohla prispieť k demokratizácii finančného sveta. Tieto zmeny v jeho postoji by mohli ovplyvniť regulačné orgány, ktoré sa zaoberajú priamymi Bitcoinovými ETF fondami.

Fink tiež naznačil, že Bitcoin môže investorom ponúknuť alternatívu v prípade inflácie alebo devalvácie fiat mien. Ako CEO spoločnosti s aktívami v hodnote viac ako 9 biliónov dolárov, jeho nový postoj k Bitcoinu by mohol mať hlboký dopad na trh.

Pod jeho vedením sa BlackRock pokúsil spustiť Bitcoinový ETF fond v spolupráci s burzou Coinbase. Hoci je ešte nejasné, či Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) tento investičný nástroj schváli, takáto iniciatíva by mohla mať významný vplyv na celkovú situáciu v kryptomenovom priemysle.

Kandidát na prezidenta USA, Robert F. Kennedy Jr., investoval do Bitcoinu po konferencii v Miami

Napriek svojim predchádzajúcim vyjadreniam sa Robert F. Kennedy Jr., kandidát na prezidenta Spojených štátov amerických, priznal k vlastníctvu Bitcoinu. Podľa záznamov, ktoré získala televízna sieť CNBC, vlastnil na konci júna Kennedy Jr. Bitcoiny v hodnote od 100 001 do 250 000 dolárov. Investícia bola zrealizovaná po jeho prejave na Bitcoin 2023 konferencii v máji, kde oznámil, že jeho volebná kampaň bude prvou v histórii USA, ktorá prijme dary v Bitcoine.

Kennedy Jr., ktorý sa pripravuje na súboj o prezidentské kreslo s Joeom Bidenom, vo svojej kampani cielene oslovuje kryptomenovú komunitu. V tweete z 3. mája vyjadril svoj názor na význam kryptomien, ktoré podľa neho predstavujú hlavný motor inovácií. Zároveň označil za chybu, ak vláda USA obmedzuje rast tohto priemyslu a tým pádom posúva inovácie mimo svojich hraníc.

Podpora pre Kennedyho Jr. prichádza v kľúčovom momente pre americký kryptomenový priemysel, keďže Komisia pre cenné papier a burzy (SEC) začala sprísňovať reguláciu kryptomenových podnikov v USA. Medzi jeho významnými podporovateľmi je aj zakladateľ Twitteru a CEO spoločnosti Block, Jack Dorsey, ktorý vo svojom tweete vyjadril presvedčenie, že Kennedy Jr. dokáže poraziť svojich protikandidátov.