NEWS

Visa launches crypto consulting services. Crypto has been in Google Trends again


Visa launches crypto consulting services. Crypto has been in Google Trends again

TOP posts

Prestigious auditor ranked WEXO among TOP10% of projects
WEXO

Prestigious auditor ranked WEXO among TOP10% of projects

The listing on a centralized exchange, together with the excellent audit result and the 8th place among payment pro...

Read more
Wexo Points: Find places where you can pay with Bitcoin (App Update)
BITCOIN (BTC) CRYPTOCURRENCY WEXO

Wexo Points: Find places where you can pay with Bitcoin (App Up...

Search nearby businesses that accept Bitcoin payments

Read more
Wexo Meetup Košice on 27 April (invitation)
WEXO

Wexo Meetup Košice on 27 April (invitation)

Saturday full of news and innovations this time in the metropolis of the east!

Read more

Medzi TOP vyhľadávaniami v Google za rok 2021 boli aj kryptomeny

Spoločnosť Google už tradične ako po minulé roky zverejnila rebríčky najvyhľadávanejších slov, respektíve kľúčových výrazov, ktoré dominovali vo vyhľadávaní v uplynulom roku. V trendoch roka 2021 z pohľadu vyhľadávania na Google sa v kategórii “Správy” v TOP 10 celosvetovo objavili opäť kryptomeny. Používateľov zaujímal predovšetkým Dogecoin a cena Etherea.

Slováci v roku 2021 vyhľadávali najmä informácie spojené s pandémiou, šcítaním obyvateľstva a dištančného vzdelávania. Slovenské štatistiky najčastejšie vyhľadávaných výrazov ukazujú zvýšený záujem o kryptomeny. Slováci sa v roku 2021 zaujímali o to “Ako kúpiť bitcoin”, tento výraz sa v kategórii “Ako” v rebríčku TOP 10 umiestnil na 7.mieste. (1)

Investori predávajú svoje podiely v akciách aby kúpili viac kryptomien

Nový výskum CivicScience zistil, že rastúci počet investorov predáva svoje akcie, aby nakúpili viac kryptomien. Navyše, počet respondentov, ktorí v prieskume uviedli, že by pravdepodobnejšie investovali svoje peniaze do kryptomien ako do tradičných akcií, sa za päť mesiacov zvýšil o 140 %.

Podľa CivicScience až 1/5 opýtaných investorov predala viac ako polovicu svojich akciových aktív kvôli nákupu kryptomien a približne 44 % opýtaných respondentov uviedlo, že zo svojich akciových portfólií predalo aspoň 10 %, aby nakúpilo kryptomeny. (2)

Visa oznámila kryptoporadenstvo finančným inštitúciám, maloobchodníkom a ďalším firmám vo všetkých oblastiach

Visa uvádza na trh nové konzultačné a poradenské služby, ktoré svojim klientom pomôžu orientovať sa vo svete kryptomien. Spracovateľ platieb uviedol, že jeho poradenská prax v oblasti kryptomien, ktorá je súčasťou jeho konzultačnej a analytickej divízie, bude ponúkať poradenstvo finančným inštitúciám, maloobchodníkom a iným firmám vo všetkom od zavádzania kryptomenových funkcií až po skúmanie nezameniteľných tokenov.

Spoločnosť Visa dúfa, že jej poradenstvo v oblasti kryptomien môže pomôcť pri ďalšej adopcii bitcoinu a iných digitálnych mien. (3)

Zdroje: www.google.com (1) www.cointelegraph.com (2) www.cnbc.com (3)