NEWS

Top 5 krajín, ktoré vedú v adopcii blockchainovej technológie

BLOCKCHAIN CRYPTOCURRENCY dApps METAVERSE
Top 5 krajín, ktoré vedú v adopcii blockchainovej technológie

TOP příspěvky

Prestížny audítor zaradil WEXO medzi TOP10% projektov
WEXO

Prestížny audítor zaradil WEXO medzi TOP10% projektov

Vstup na centralizovanú burzu je spolu s výborným výsledkom auditu a 8. miestom spomedzi platobných projektov, skve...

Čtěte více
Wexo Points: Nájdite miesta, kde sa dá platiť Bitcoinom (App Update)
BITCOIN (BTC) CRYPTOCURRENCY WEXO

Wexo Points: Nájdite miesta, kde sa dá platiť Bitcoinom (App Up...

Vyhľadajte vo Vašom okolí podnikateľov, ktorí akceptujú platbu Bitcoinom

Čtěte více
Wexo Meetup Košice už 29. júna (pozvánka)
WEXO

Wexo Meetup Košice už 29. júna (pozvánka)

Sobota plná noviniek a inovácii tentokrát v metropole východu!

Čtěte více

Top 5 krajín, ktoré vedú v adopcii blockchainovej technológie

Väčšina krajín investuje do rozvoja blockchainových technológií, aby podporili riešenia rôznych sociálnych a ekonomických problémov. Aktualizovaný zoznam krajín predstavuje lídrov v blockchainovej adopcii z hľadiska inovatívnych riešení a tvorbe priaznivého regulačného prostredia pre príchod technologických firiem.

1. El Salvádor - vláda schválila 150 miliónov dolárov v štátnom rozvojovom rozpočte a zriadila sieť bankomatov na posielanie kryptomien.

2. Portugalsko - krajina vytvorila priaznivé prostredie pre blockchain a snaží sa o jeho využitie v oblasti verejných služieb, zdravotníctva a logistiky. 

3. Singapur - kvôli priaznivému regulačnému prostrediu sa stal Singapur obľúbeným miestom pre registráciu mnohých krypto firiem. 

4. Malta - na ostrove sa darí mnohým podnikom využívajúcim blockchain v dodávateľskom reťazci produktov, ako je napríklad víno alebo olivový olej.

5. Spojené Arabské Emiráty - vo februári 2023 oznámil emirát Ras Al Khaimah (RAK) vytvorenie svetovo prvej zóny voľného obchodu, ktorá sa venuje virtuálnym aktívam a digitálnym spoločnostiam. 

Blockchainová technológia môže zvýšiť produktivitu, zabezpečenie a transparentnosť mnohých odvetví hospodárstva. A preto krajiny, ktoré uznávajú jej potenciál, ju aj aktívne využívajú.

Meta pracuje na vlastnej decentralizovanej sociálnej sieti

Meta

Meta, predtým známa ako Facebook, je v súčasnosti v počiatočnom štádiu vývoja novej decentralizovanej platformy sociálnych médií s názvom P92. Očakáva sa, že platforma bude textová aplikácia, ktorá umožní tvorcom a verejným osobnostiam zdieľať včasné aktualizácie o svojich záujmoch. Nová aplikácia bude podporovať ActivityPub, protokol používaný decentralizovanými sociálnymi sieťami, ako je Mastodon. Meta zatiaľ neuviedla žiadne podrobnosti o tom, kedy plánujú aplikáciu vydať.

Posun Meta smerom k decentralizácii je vnímaný ako pokus o vytvorenie konkurenta pre Mastodon alebo Twitter, ktorý si získal pozornosť po prevzatí Elonom Muskom. Decentralizácia ponúka niekoľko výhod oproti tradičným platformám sociálnych médií, vrátane zvýšenia súkromia a bezpečnosti, väčšej kontroly nad osobnými údajmi a väčšej slobody prejavu. Zatiaľ čo Meta má za sebou históriu spúšťania neúspešných aplikácií, ich vstup do decentralizovaného priestoru sociálnych médií by mohol podnietiť konkurenciu k vývoju, z čoho v konečnom dôsledku budú prosperovať samotní užívatelia.

Južná Kórea spúšťa metaverse fond na urýchlenie Web3 adopcie

Južná Kórea

Zatiaľ čo niektoré globálne ekonomiky boli rozptýlené rozruchom okolo cenovej nestability a kolapsom ekosystému v kryptomenách, Južná Kórea zdvojnásobila svoj rozhľad v metaverse, ktorý vidí ako nový motor ich ekonomického rastu.

Južná Kórea spustila Metaverse fond na podporu rýchleho rozvoja metaversových projektov v krajine. Fond bude pomáhať s fúziami a akvizíciami rôznych firiem s metaversovými ekosystémami. Vláda Juhokórejskej republiky investovala 24 miliárd kórejských wonov (18,1 milióna USD) na rozvoj metaversu. Dôvodom vzniku spomínaného fondu je rastúci záujem veľkých technologických spoločností budovať v tomto digitálnom svete.

Už v januári tohto roku bola v metaverse spustená digitálna kópia mesta Soul. Projekt bol financovaný vládou Juhokórejskej republiky vo výške približne 2 miliárd kórejských wonov (1,6 milióna USD).